Werk efficiënter met een voertuigvolgsysteem

Wilt u ook efficiënter werken met een voertuigvolgsysteem? Bent u ondernemer met een wagenpark met meerdere voertuigen? Zijn er per dag meerdere voertuigen op de weg? Dan kan het wellicht verstandig zijn om gebruik te maken van een voertuigvolgsysteem. In dit artikel vindt u alle voordelen van het gebruik van een volgsysteem in uw bedrijfsauto’s op basis van GPS (Global Positioning System).

Voertuigvolgsysteem bespaart tijd, brandstof en geld

Door het plaatsen van een volgsysteem in iedere bedrijfsauto weet u, middels de GPS tracker, op ieder moment van de dag waar uw personeel zich exact bevindt. Moet u op het laatste moment nog een spoedklus inplannen? Met het systeem ziet u meteen welk personeelslid het snelst op de gewenste locatie kan zijn. U bespaart dan én een berg tijd én brandstofkosten. Een voertuigvolgsysteem kan u daarom uiteindelijk veel geld besparen.

(Voertuigvolgsysteem – alle locaties van uw voertuigen weergegeven op een overzichtelijke kaart. Bron: www.routevision.nl)


Hoe werkt een voertuigvolgsysteem

Een GPS volgsysteem bestaat uit een klein kastje en een antenne die binnen dertig minuten in een auto te plaatsen zijn. Onder het dashboard en uit het zicht van buitenstaanders.

De GPS tracker in combinatie met speciale software, zorgt ervoor dat u online de locaties van al uw voertuigen op een overzichtelijke kaart in één oogopslag kunt zien. Alle wagens zijn real time (actueel) te volgen. Dit houdt in dat door de constante update van het systeem de voortgang van de bedrijfsauto’s van minuut tot minuut zichtbaar is. De ritten worden opgeslagen en kunnen op een later moment worden ingezien. Kortom, geen vervelende discussies meer achteraf.

Real-time kaartweergave

De online software biedt naast de overzichtelijke real time kaartweergave van de bedrijfsauto’s, ook de mogelijkheid om verschillende rapportages te genereren. Deze worden gegenereerd op basis van het aantal gereden kilometers, de gereden snelheid en het aantal minuten stilstand van een voertuig aan. Ook is het mogelijk een rapport voor een specifieke bestuurder of voertuig te genereren. Tevens kunnen bijvoorbeeld dagelijkse ritten, meetings, gewerkte uren en tijdsbesteding op een specifieke locatie worden weergegeven in een rapport. Zo kunt u bijvoorbeeld in de gaten houden of personeelsleden elkaar nog voor het einde van de werkdag ontmoeten bij een tankstation.

Rittenregistratie Black BoxBlack Box voor de auto, van RouteVision

Over de installatie van de black box

Onzichtbare installatie in de auto

Voordat u gebruik kunt maken van de Black box verzorgen onze eigen monteurs de professionele installatie. We maken daarvoor een afspraak, desgewenst bij u op locatie. We hebben maximaal 15 minuten nodig om de Black box te installeren. Hier zijn geen kosten aan verbonden, want die nemen wij voor onze rekening.

Voertuigvolgsysteem vervelend voor personeel?

Integendeel. Allereerst kan het systeem een hoop frustratie wegnemen van werknemers die dagelijks vaak in de file staan of lang op de weg zijn om spoedklusjes op te lossen. Met een voertuigvolgsysteem kan er namelijk veel beter geanticipeerd worden op files en locaties van niet geplande activiteiten. Omdat u op ieder moment van de dag kan zien wie er van uw personeel zich waar bevindt, kunt u altijd de juiste mensen inzetten voor de juiste klus.

Ten tweede kan de gebruiker via een schakelaar aangeven of een rit privé of zakelijk is. Dit is voor beide partijen een stuk prettiger gezien het transparantie biedt en een hoop registratietijd kan schelen voor de gebruiker – ideaal met het oog op de voor de Belastingdienst verplichte rittenregistratie. Met een voertuigvolgsysteem met het Keurmerk RRS weet u zeker dat u naast overzichtelijke kaarten en rapporten, tegelijkertijd een sluitende rittenregistratie genereert, die voldoet aan de eisen van de Belastingdienst.

Bovendien kunnen de continu verwerkte data en geregistreerde uren het facturatieproces versnellen en ontvangt uw werknemer of de zelfstandige ondernemer eerder zijn of haar geld. Wie kan daar nu op tegen zijn?

RouteVision Rittenregistratie vanaf €0,12 per dag

U bent voor uw rittenadministratie nog geen kopje koffie per dag kwijt. Bereken nu uw prijs op basis van uw huidige wagenpark.

Offerte aanvragen

Meer lezen over de techniek?

Klik op de volgende knop om terug te gaan naar de Techniek verzamel pagina

Techniek

Bereken uw actieprijs!