Bespaar geld met automatische ritregistratie

Maakt u of uw personeel zowel zakelijk als privé gebruik van uw bedrijfsauto? Dan eist de fiscus dat u precies kunt aantonen welke ritten er voor privé doeleinden en welke ritten er voor zakelijke doeleinden zijn gebruikt. Dit doet u middels een sluitende rittenregistratie.

Waarom is een sluitende rittenregistratie belangrijk?

Bedrijfsauto’s mogen op kalenderjaarbasis vijfhonderd kilometer privé afleggen. Komen ze over deze grens, dan krijgt u te maken met een forse bijtelling die, afhankelijk van de CO2-uitstoot van uw auto, meestal 25% bedraagt van de cataloguswaarde van uw auto. Bijvoorbeeld, bij een auto met een cataloguswaarde van € 24.000 per kalenderjaar, bedraagt de bijtelling 25% van € 24.000 = € 6.000. Op maandbasis is dit € 500.

Om boetes van de Belastingdienst te voorkomen, is het van groot belang dat de registratie van kilometers en ritten secuur gebeurt, anders kan de Belastingdienst u zomaar benaderen met een vervelende verzuimboete, die kan oplopen tot € 5.278. Dit bedrag komt dan nog bovenop de bijtelling.

Hoe werkt een rittenregistratie?

De rittenregistratie kunt u zelf handmatig bijhouden of automatisch laten genereren.

Handmatige rittenregistratie

Kiest u ervoor om de rittenregistratie handmatig bij te houden, dan vindt u op de website van de Belastingdienst alle gegevens waaraan een volledig sluitende ritregistratie moet voldoen. Vervolgens houdt u handmatig, per rit, bij wat de datum, route, beginstand en eindstand kilometerteller, vertrekadres, bezoekadres en het doeleinde van de rit is geweest. Dit kan op een dag met meerdere ritten dus behoorlijk wat voeten in de aarde hebben. Helemaal wanneer uw wagenpark uit meerdere voertuigen bestaat. Het gevolg van handmatige rittenregistratie is dan ook dat het enorm veel tijd in beslag neemt, dat u vaak achteraf nog uren moet besteden aan het achterhalen van niet geregistreerde gegevens, dat het fraudegevoelig is én dat het vaak verre van nauwkeurig is. Dit alles met het gevolg dat u een groot risico loopt op een boete van de fiscus.

Gegevens automatische kilometerregistratie(Afbeelding: overzicht van de eisen van de belastingdienst met betrekking tot de rittenrgistratie. bron: www.belastingdienst.nl)

Automatische rittenregistratie

Als u kiest voor een automatisch rittenregistratiesysteem, dan worden de ritten via een zogenaamde, vaak eenvoudig te installeren, black box op basis van GPS gegevens automatisch geregistreerd en online inzichtelijk gemaakt.

De voordelen van automatische rittenregistratie mogen duidelijk zijn:

  • Het neemt veel tijd uit handen zodat u efficiënter kunt werken. Uw werknemers en u hoeven niet meer de rol van administrateur te vervullen
  • Het maakt het controleren van uw buitendienst een stuk makkelijker door altijd op de hoogte te zijn van de ritten die gemaakt zijn. Met andere woorden: nooit meer tijd- en energie rovende discussies achteraf
  • U bespaart brandstof doordat automatische rittenregistratie het mogelijk maakt om direct inzicht te krijgen in het rijgedrag en het bijbehorende brandstofgebruik
  • Bedrijfsauto’s zijn van straat tot straat te volgen en zo kunnen ze efficiënter worden ingezet op locatie

RouteVision Kilometerregistratie, nu vanaf €0,12 per dag

U bent voor uw kilometeradministratie nog geen kopje koffie per dag kwijt. Bereken nu uw prijs op basis van uw huidige wagenpark.

Offerte aanvragen

Meer lezen over Rittenregistratie?

Klik op de volgende knop om terug te gaan naar de Rittenregistratie verzamel pagina

Rittenregistratie

Bereken uw actieprijs!