Ritregistratiesysteem

De techniek van het RouteVision ritregistratiesysteem is ongeëvenaard en we laten u graag zien waarom. Wij gebruiken namelijk een GPS-signaal in combinatie met een betrouwbare 4G-verbinding om de belangrijke ritgegevens te verzamelen en die in realtime beschikbaar te maken in de online omgeving en de app. We maken gebruik van de krachtigste GPS-ontvanger, eenvoudig aan te sluiten in de auto. De gebruiksvriendelijke online omgeving en onze nieuwe rittenregistratie app vertalen de ruwe data naar waardevolle inzichten over het rijgedrag van bestuurders en de prestaties van het wagenpark.

Dankzij nauwkeurige GPS-plaatsbepaling en de stabiele dataverbinding voor realtime inzicht profiteert u van verschillende voordelen voor werknemers en werkgevers. RouteVision is een professioneel ritregistratiesysteem voor het beheer van uw wagenpark, dat op een uiterst intuïtieve manier werkt. Bekijk ook de reviews van onze tevreden klanten.

Werking van Global Positioning System (GPS)

De werking van GPS is eenvoudig uit te leggen aan de hand van onderstaande illustraties. Een betrouwbaar GPS-signaal zorgt binnen de ritregistratiesystemen voor de nauwkeurige plaatsbepaling. De werking bestaat uit 3 stappen:

Rittenregistratie GPS Satelliet

De hardware in de auto maakt contact met minimaal 3 satellieten om de locatie van uw auto zo nauwkeurig mogelijk te bepalen.

Rittenregistratie Server

De hardware verstuurt via GPS, de data naar de RouteVision-servers. Op de servers worden uw gegevens bijgewerkt.

GPS Data Services

U bekijkt de gegevens via internet door via deze website in te loggen met een smartphone, tablet of desktop computer.

Wat is GPS en hoe werkt het?

GPS staat voor Global Positioning System. Het is een techniek die gebruik maakt van GPS-satellieten die in een vaste baan om de aarde draaien. Ze vliegen altijd op dezelfde snelheid en hebben daarom steeds dezelfde posities op dezelfde tijden. Een GPS-ontvanger zoals die in je telefoon of de auto, weet moeiteloos met ze te communiceren. Er ontstaat een verbinding die puur gericht is op het beantwoorden van de vraag: waar ben ik? De satelliet vertelt je waar je bent door lengte- en breedtegraden van de aarde door te geven aan onze servers.

Nadat het GPS signaal bekend is

RouteVision gaat verder, waar anderen stoppen, want nadat het GPS-signaal bekend is via de satellieten, zal dit signaal via 4G veilig worden verzonden naar de servers. 4G is uiterst snel en zorgt daardoor voor een bijzonder accurate ritregistratie.

icon

Locatiebepaling

De ontvanger in de auto gebruikt een GPS-verbinding met 3 satellieten om de locatie zo nauwkeurig mogelijk te kunnen bepalen. Daarnaast maakt de ontvanger verbinding met de boordcomputer via de OBD-aansluiting. Dat betekent dat het systeem voor ritregistratie ook gegevens registreert zoals de snelheid van de auto, hard remmen, hard optrekken, het brandstofniveau en eventuele motor-codes uit kan lezen.

icon

Via 4G Naar Datacenter

De ontvanger zal de belangrijke data verzamelen uit de auto en die vanuit de ritregistratiesystemen in de black box, via 4G verzenden naar ons datacenter, waar de servers staan. De data wordt op een efficiënte wijze verwerkt en bij het account en de juiste auto gevoegd. Dit gebeurt allemaal vanaf onze servers. We verzamelen alle informatie in real-time met slechts enkele seconden verschil in data-registratie.

icon

Rijgedrag Analyse

Onze algoritmen analyseren de gegevens die binnenkomen en maken zelfs het rijgedrag van de bestuurder inzichtelijk. Dit wordt allemaal uitgevoerd op basis van berekeningen op de verzamelde ritgegevens en bijvoorbeeld de brandstofniveaus. Onze state-of-the-art algoritmen vertalen zich naar een specifiek advies voor u. Het kan bijvoorbeeld voorkomen dat u advies krijgt om de banden te vervangen, vaker te schakelen en minder hard op te trekken.

icon

Realtime

Zelfs tijdens het rijden zou u via een smartphone, laptop of andere digitale apparatuur met een 4G-verbinding in realtime kunnen zien welke gegevens uw voertuig verzamelt. Dit alles in een gebruiksvriendelijke online omgeving. We zijn er trots op dat we een intuïtief systeem hebben ontworpen, waarin u aan de hand van kaarten en plattegronden, locaties van voertuigen, realtime waarschuwingen, persoonlijke rapportages kunt genereren.

Hardware

De hardware in de auto van de klant van RouteVision beschikt natuurlijk over deze zeer geavanceerde technieken. Het is met stip de krachtigste GPS-ontvanger die wij gemaakt hebben. Dat heeft niet alleen als voordeel voor ons dat we zulke tevreden klanten hebben. U geniet van een rittenregistratie die altijd klopt. Bekijk hiernaast een leuk gesprek met één van onze tevreden klanten:

Martijn vertelt over zijn ervaringen met RouteVision. Het ritregistratiesysteem en de manier waarop hij ons product gebruikt om daadwerkelijk (brandstof)kosten te besparen.

De GPS-ontvanger voor het ritregistratiesysteem maakt verbinding met minimaal 3 satellieten, voor een uiterst nauwkeurige plaatsbepaling. Dit levert de meest bruikbare gegevens op voor het beheer van uw wagenpark en fleet management, net als voor de automatische rittenregistratie. De stabiele 4G-dataverbinding zorgt voor een betrouwbare aanlevering van de belangrijkste gegevens voor de ritregistratie.

Rittenregistratie Black Box

Daar is 'ie dan, de RouteVision Black Box. Klein, zeer compact en bijzonder intelligent. Al zeggen we het zelf.

Specificaties

De black box hardware meet slechts 43 x 46 z 20mm en weegt niet meer dan 32,1 gram. De geïntegreerde GPS-ontvanger zorgt voor realtime tracking, terwijl de geïntegreerde 4G/GSM-antenne de dataverbinding met onze servers mogelijk maakt. Uiteraard is de hardware voorzien van een 3-axis accelerometer en GSM Jamming Detection, om veilig de belangrijkste gegevens te kunnen meten. De hardware voor het ritregistratiesysteem heeft een FCC-certificering en verschillende LED statusindicatoren.

Meer lezen over Rittenregistratie?

Klik op de volgende knop om terug te gaan naar de Rittenregistratie verzamel pagina

Rittenregistratie

Bereken uw actieprijs!