Geld besparen op uw kilometerregistratie

Administratieve werkzaamheden

Geld besparen is belangrijk, zeker als het gaat om heel veel geld. Veel mensen denken niet zo 1, 2, 3 na over het besparen van geld met hun kilometerregistratie. Vervelend genoeg is dat de administratie soms behoorlijk ingewikkeld kan worden. Iedere rit heeft u last van al die gegevens die u moet bijhouden. Voor ieder rit bent u op die manier al gauw een paar minuten bezig bent met de administratie.

Rittenregistratie Black Box

Voorbeeld

Misschien lijkt het op dit moment niet veel, maar stel nu eventjes voor als voorbeeld: u rijdt iedere dag gemiddeld naar gemiddeld 10 adressen toe. Bij ieder adres pakt u de rit administratie erbij en schrijft u de gegevens, die nodig zijn volgens de eisen van de belastingdienst, op.

Stel dat het u ongeveer 1 minuutje bij ieder adres wat u bezoekt kost. Per dag bent u dan 10 minuten kwijt aan dit proces. Dat is een simpele berekening natuurlijk. Maar 50 weken (of 250 dagen per jaar) x 10 minuten per dag = 2500 minuten (41,6 uur). U zit dan dus ieder jaar in totaal 41 uur lang, achter elkaar uw ritten te registreren. En dat doet u alleen maar om uw administratie op orde te krijgen voor de Belastingdienst.

Trouwens: dit alles is natuurlijk ervan uitgaande dat u geen fouten in de kilometerregistratie heeft en uw kilometerregistratie voor slechts één zakelijke auto bijhoudt. Als uw uurtarief €50 per uur is dan gooit u €2.075 per jaar weg!

Rittenregistratie Black BoxBlack Box voor de auto, van RouteVision

Boetes en andere narigheden

De administratie bestaat uit veel verschillende punten die u volgens de Belastingdienst verplicht bent te registreren. Doet u dat niet dan krijgt u een vervelend hoge boete.

Wat als uw kilometerregistratie niet klopt?

Een niet-sluitende kilometerregistratie is ideaal voor de fiscus, want dan mag u een boete toegezonden worden. Ter illustratie: een bestelbus met een cataloguswaarde van € 30.000 kan zonder sluitende administratie een boete opleveren van circa € 26.370!

Hoe voorkomt u problemen met de Belastingdienst? Door op een eenvoudige manier uw gereden kilometers bij te houden in een sluitende geautomatiseerde kilometerregistratie.

RouteVision Kilometerregistratie, nu tijdelijk vanaf €0,12 per dag

U bent voor uw kilometeradministratie nog geen kopje koffie per dag kwijt. Bereken nu uw prijs op basis van uw huidige wagenpark.

Offerte aanvragen

Meer lezen over Kilometerregistratie?

Klik op de volgende knop om terug te gaan naar de Kilometerregistratie verzamel pagina

Kilometerregistratie

Bereken uw actieprijs!