Bovag wil bijtelling per kilometer: rittenregistratie biedt uitkomst

Branchevereniging maakte zich eerder dit jaar al hard voor gestaffelde bijtelling, maar nu zegt het zich opnieuw hard te maken voor een bijtelling per kilometer. Dit onderwerp speelt de laatste jaren regelmatig op en wellicht dat het nieuwe kabinet daar eindelijk mee aan de slag gaat.

Volgens de branchevereniging is het niet eerlijk dat boven de grens van 500 kilometer per jaar direct de volledige bijtelling over een zakelijke auto betaald moet worden. Het groeiende aantal bedrijven dat gebruik maakt van hardware en software voor automatische rittenregistratie zou het bovendien gemakkelijker maken om de stap te zetten.

Offerte aanvragen

Rittenregistratie Black Box

Belasting afhankelijk van gebruik

Volgens Bovag moet het nieuwe systemen ervoor gaan zorgen dat zakelijke rijders bijtelling betalen over de ritten die ze daadwerkelijk privé maken. Iemand die met de zakelijke auto privé op vakantie gaat naar Zuid-Frankrijk en die paar weken alleen al een paar duizend kilometer rijdt betaalt dan dus meer dan iemand die vanwege een aantal korte ritjes in het jaar net boven de 500 kilometer uitkomt.

Het systeem zou er volgens de Bovag veel eerlijker op worden, zonder dat er daarvoor veel hoeft te veranderen. Veel bedrijven houden de rittenregistratie al bij en maken daarvoor steeds vaker gebruik van automatische systemen. Het is daarmee heel eenvoudig aan te tonen hoeveel kilometer er daadwerkelijk zakelijk en privé gereden zijn.

Rittenregistratie Black Box

Rittenregistratie om bijtelling te berekenen

RouteVision is een van de aanbieders voor de rittenregistratie. De combinatie van hardware en software maakt het heel eenvoudig om de gereden ritten bij te houden en daar via duidelijke rapportages inzicht in te bieden. Indien het plan van de Bovag inderdaad steun krijgt vanuit een nieuw kabinet lijkt het voor de hand te liggen dat deze systemen de basis gaan vormen voor de ‘bijtelling op maat’.

RouteVision Rittenregistratie nu tijdelijk voor €0,12 per dag

U bent voor uw rittenadministratie nog geen kopje koffie per dag kwijt. Bereken nu uw prijs op basis van uw huidige wagenpark.

Offerte aanvragen

Meer lezen over Rittenregistratie?

Klik op de volgende knop om terug te gaan naar de Rittenregistratie verzamel pagina

Rittenregistratie

Bereken uw actieprijs!