VZR pilot variabele bijtelling

RouteVision heeft meegedaan aan de pilot variabele bijtelling. De pilot variabele bijtelling is uitgevoerd in opdracht van het ministerie van IenW en de MobiliteitsAlliantie en in samenwerking met Stichting Keurmerk RitRegistratieSystemen (SKRRS).

In 2020 zijn er 5 maanden lang bij 112 berijders gekeken naar het reisgedrag en hierbij zijn 16.983 ritten geanalyseerd. Hierbij is er onderzoek gedaan naar de effecten van bijtelling per gereden privékilometer. Wanneer u een auto van de zaak privé rijdt dan betaalt u op dit moment een vast bedrag aan fiscale kosten per maand. Bij variabele bijtelling betaalt u geen vast bedrag, maar betaalt u naar gebruik van privékilometers.

Er worden een hoop privékilometers gereden in zakelijke auto’s. Deze zakelijke rijders rijden gemiddeld 12.000 kilometer per jaar. In dit onderzoek stonden 3 thema’s centraal:


Resultaten pilot variabele bijtelling

De volgende resultaten zijn hieruit gekomen:

Onderzoeksrapport variabele bijtelling

De bovenstaande bevindingen zijn een greep uit het onderzoeksrapport. Er zijn nog een aantal interessante aspecten te vinden in de pilot variabele bijtelling. Wilt u hier meer over weten? Voor het volledige onderzoeksrapport verwijzen wij u naar: “Variabele bijtelling op privékilometers”.

Een rittenregistratiesysteem speelt nog steeds een belangrijke rol bij variabele bijtelling. Onze adviseurs staan graag voor u klaar om hier meer uitleg over te geven. Bent u benieuwd naar ons systeem en wat de mogelijkheden zijn? Vraag dan een offerte aan voor een vrijblijvend advies!

Bereken uw actieprijs!