Bijtelling 2019 regeling

De bijtellingregeling is in 2019 gewijzigd. De nul-emissie auto met een eerste toelating op de weg voor 31 december 2018 blijft vanaf 2019 gedurende de 60 maanden een bijtelling houden van 4% over de cataloguswaarde tot € 50.000. Voor elke euro boven de € 50.000,- betaal je 22% bijtelling. Hieronder kunt u een overzicht vinden met de bijtellingspercentages van 2018 tot en met 2021. De percentages zijn afhankelijk van de CO2 uitstoot en worden berekend van de cataloguswaarde.

Er zijn dus 3 bijtellingscategorieën:

 • 4% voor volledig elektrische auto’s
 • 4% voor auto's op waterstof
 • 22% voor alle overige auto’s

Is uw auto uit een ander jaar dan 2019, dan gelden de bijtellingsegels van dat jaar.

Bijtelling voor een youngtimer en oldtimer in 2019

Is een auto tussen de 15 en 25 jaar oud? Dan is dit een youngtimer. Is de auto ouder dan 25 jaar spreken we over een oldtimer. Als men een youngtimer of een oldtimer rijdt als auto van de zaak moet men ook bijtelling betalen. Het bijtellingspercentage voor Youngtimers die volledig elektrisch zijn bedraagt 17% over de cataloguswaarde. Het bijtellingspercentage voor niet elektrische youngtimer en oldtimer is 35% over de dagwaarde.

Bijtelling 2019 berekening

Het algemene bijtellingspercentage in 2019 bedraagt 22% procent van de cataloguswaarde van uw auto. Dit betekent dat, wanneer u een auto met een cataloguswaarde van € 30.000,- heeft, u € 6.600,- per jaar, oftewel € 550,- per maand, zult moeten betalen. Het laagste tarief in 2019 voor de bijtelling is 4%, alleen beschikbaar voor elektrische auto’s en voor auto´s die rijden op waterstof die geen CO2 uitstoten.

Geen bijtelling in 2019?

Men kan er natuurlijk ook voor kiezen om geen bijtelling te betalen. Dan moet men wel voldoen aan de eisen van de Belastingdienst en kunnen aantonen dat zij niet meer dan 500 kilometer per jaar aan privé ritten rijden.

Een sluitende rittenregistratie bevat het volgende:

 • het merk van de auto;
 • het type auto;
 • het kenteken van de auto;
 • de periode waarin u de auto hebt gebruikt;
 • de ritgegevens.

U vermeldt per rit:

 • de datum;
 • de begin- en eindstand van de kilometerteller;
 • het vertrek- en aankomstadres. Had u een afspraak en reed u daar vanaf uw werkadres heen en daarna weer terug, dan hebt u 2 ritten gemaakt;
 • de route die u hebt gereden, als u niet de meest gebruikelijke route hebt genomen;
 • of het een privérit is of een zakelijke rit;
 • de privé-omrijkilometers als tijdens een rit zowel zakelijke als privékilometers worden gereden.

Als dit allemaal met de hand moet worden bijgehouden dan kost dit veel tijd en geld. RouteVision biedt systemen aan die voor u automatisch alle benodigde gegevens registreert. Zo heeft u geen omkijken meer naar uw rittenregistratie en kunt u meer tijd en geld besparen. Ook heeft ons systeem het Keurmerk RitRegistratieSystemen, hiermee is ons systeem 100% fiscus-proof!

TEST UW KENNIS OVER KILOMETERREGISTRATIE

Hoevaak denkt u dat de gemiddelde kilometerregistratie niet klopt volgens de Belastingdienst?

BELASTINGDIENST CONTROLES

De Belastingdienst heeft de controle op bijtelling fors opgeschroefd via nummerbord herkenning. Uit steekproeven is gebleken dat ± 30% van de totale controles de kilometerregistratie niet klopt.

Contact opnemen

Ritregistratie met keurmerk

Het Keurmerk RitRegistratieSystemen biedt zekerheid over een sluitende rittenregistratie, geschikt voor de Belastingdienst. RouteVision beschikt over dit belangrijke keurmerk.

Keurmerk RitRegistratieSystemen

RouteVision Kilometerregistratie, nu vanaf €0,12 per dag
U bent voor uw kilometeradministratie nog geen kopje koffie per dag kwijt. Bereken nu uw prijs op basis van uw huidige wagenpark.