Bijtelling 2018 regeling

De bijtelling regeling is in 2018 in principe hetzelfde gebleven als in 2017. Dezelfde bijtelling regeling zal blijven tot en met 2020. Hieronder kunt u een overzicht vinden met de bijtellingspercentages van 2018. De percentages zijn afhankelijk van de CO2 uitstoot en worden berekend van de cataloguswaarde.

CO2 Uitstoot Bijtelling 2018

Er zijn dus 2 bijtellingscategorieën:

 • 4% voor volledig elektrische auto’s
 • 22% voor alle overige auto’s

Is uw auto uit een ander jaar dan 2018, dan gelden de bijtellingsegels van dat jaar.

Bijtelling voor een youngtimer en oldtimer in 2018

Is een auto tussen de 15 en 25 jaar oud? Dan is dit een youngtimer. Is de auto ouder dan 25 jaar spreken we over een oldtimer. Als men een youngtimer of een oldtimer rijdt als auto van de zaak moet men ook bijtelling betalen. Het bijtellingspercentage voor een youngtimer en oldtimer is 35% over de cataloguswaarde.

Bijtelling 2018 berekening

Het algemene bijtellingspercentage in 2018 bedraagt 22% procent van de cataloguswaarde van uw auto. Dit betekent dat, wanneer u een auto met een cataloguswaarde van € 30.000,- heeft, u € 6.600,- per jaar, oftewel € 550,- per maand, zult moeten betalen. Het laagste tarief in 2018 voor de bijtelling is 4%, alleen beschikbaar voor elektrische auto’s die geen CO2 uitstoten.

Geen bijtelling in 2018?

Men kan er natuurlijk ook voor kiezen om geen bijtelling te betalen. Dan moet men wel voldoen aan de eisen van de Belastingdienst en kunnen aantonen dat zij niet meer dan 500 kilometer per jaar aan privé ritten rijden.

Een sluitende rittenregistratie bevat het volgende:

 • het merk van de auto;
 • het type auto;
 • het kenteken van de auto;
 • de periode waarin u de auto hebt gebruikt;
 • de ritgegevens.

U vermeldt per rit:

 • de datum;
 • de begin- en eindstand van de kilometerteller;
 • het vertrek- en aankomstadres. Had u een afspraak en reed u daar vanaf uw werkadres heen en daarna weer terug, dan hebt u 2 ritten gemaakt;
 • de route die u hebt gereden, als u niet de meest gebruikelijke route hebt genomen;
 • of het een privérit is of een zakelijke rit;
 • de privé-omrijkilometers als tijdens een rit zowel zakelijke als privékilometers worden gereden.

Als dit allemaal met de hand moet worden bijgehouden dan kost dit veel tijd en geld. RouteVision biedt systemen aan die voor u automatisch alle benodigde gegevens registreert. Zo heeft u geen omkijken meer naar uw rittenregistratie en kunt u meer tijd en geld besparen. Ook heeft ons systeem het Keurmerk RitRegistratieSystemen, hiermee is ons systeem 100% fiscus proof!

TEST UW KENNIS OVER KILOMETERREGISTRATIE

Hoevaak denkt u dat de gemiddelde kilometerregistratie niet klopt volgens de Belastingdienst?

BELASTINGDIENST CONTROLES

De Belastingdienst heeft de controle op bijtelling fors opgeschroefd via nummerbord herkenning. Uit steekproeven is gebleken dat ± 30% van de totale controles de kilometerregistratie niet klopt.

Contact opnemen
Keurmerk

Ritregistratie met keurmerk

Het Keurmerk RitRegistratieSystemen biedt zekerheid over een sluitende rittenregistratie, geschikt voor de Belastingdienst. RouteVision beschikt over dit belangrijke keurmerk.

Keurmerk RitRegistratieSystemen

RouteVision Kilometerregistratie, nu vanaf €0,12 per dag
U bent voor uw kilometeradministratie nog geen kopje koffie per dag kwijt. Bereken nu uw prijs op basis van uw huidige wagenpark.