Kennisbank

Welkom op de Kennisbank van RouteVision. Deze kennisbank bevat een schat aan informatie die u helpt zich te oriënteren over alles wat het zakelijk autorijden aangaat. Wij vinden het belangrijk dat u goed geïnformeerd bent en bovenal, dat u weet dat wij tot uw beschikking staan als u het even niet meer weet. De regels omtrent de zakelijke auto lijken misschien complex, maar met onze hulp wordt het voor u een fluitje van een cent.

Bijtelling 2019

Bijtelling is het geld wat u als belastingplichtige betaalt over het privégebruik van een zakelijke auto. Deze bijtelling wordt iedere maand van het inkomen ingehouden. Hoeveel de bijtelling wordt hangt af van de cataloguswaarde van de auto, in welke inkomsten belastingschijf men zit en de co2 uitstoot van de auto.

Bijtelling in 2019

Keurmerk RitRegistratieSystemen

Het Keurmerk RitRegistratieSystemen is toepasbaar op geautomatiseerde rittenregistratie en kilometerregistratie. De Belastingdienst controleert ruim twee miljoen kentekens per jaar. De kans is dus bijzonder groot dat uw kenteken binnen zeer afzienbare tijd ook wordt gecontroleerd.

Keurmerk RitRegistratieSystemen

Eisen rittenregistratie Belastingdienst

De eisen van de belastingdienst staan voor iedereen met een rittenregistratie centraal. Dat is namelijk waar de ritten in uw boeking aan moeten voldoen. Wanneer u een auto zowel privé als zakelijk gebruikt, dan kunt u in aanmerking komen voor bepaalde aftrekposten. Mits u een nauwkeurige rittenregistratie bijhoudt die duidelijk aangeeft welke ritten er privé en welke ritten er zakelijk gereden zijn. Om die reden wordt het des te interessanter om de eisen van de Belastingdienst te kennen.

Eisen van de Belastingdienst

De Verzuim- en Vergrijpboete van de Belastingdienst

De verzuim- en vergrijpboete van de Belastingdienst wordt uitgedeeld aan ondernemingen die geen rekening houden met de bijtelling voor zakelijke auto’s; een onjuiste rittenregistratie opgeven of met opzet frauderen. De verzuimboete voor een niet-kloppende rittenregistratie kan oplopen tot duizenden euro’s.

Verzuim- en vergrijpboete

Veel zakelijke voordelen niet-elektrische auto’s afgeschaft

Sinds 1 januari 2017 zijn er diverse (zakelijke) voordelen voor niet-elektrische auto’s afgeschaft. Dat betekent dat met name de hybride en zuinige auto’s een stuk minder aantrekkelijk zijn geworden, zowel zakelijk vanwege de nieuwe bijtellingsregels als particulier vanwege de aangepaste BPM.

Voordeel niet-elektrische auto